Utanpåliggande uttag är en vanlig syn i undertak och i äldre hus. På senare tid har de dock blivit vanligt förkommande på andra håll.

– I dag ser vi att de används flitigt vid renoveringar, säger Jörgen Palm, produktchef för strömställarserier och kanalisation på Hager.

 

Orsaken till uppsvinget kan ha att göra med den smidiga installationen. Eftersom produkterna dras utvändigt slipper installatören fälla in installationsrör och dosor.

– Jag tror att den smidiga installationen bidrar till att vi ser utvändiga uttag vid renoveringar. Och eftersom du slipper infräsningsmomenten blir detta ett kostnads- och tideffektivt alternativ, säger Jörgen Palm, produktchef för strömställarserier och kanalisation på Hager.

Vägguttagen från Hager är utrustade med rejäla armar för att frigöra snabbanslutningarna. Den integrerade bottenplattan kan monteras kloss an hörn eller lister.

Produkterna är beröringsskyddade även då locken är demonterade. Det innebär att de spänningsförande delarna är skyddade mot beröring.

– En annan fördel är petskydd och PEN-utrustning i locket, vilket exempelvis gör tapetsering enklare, säger Jörgen.

 

Vägguttag, jordade utanpåliggande – 2-, 4- och 6-vägs

– Anslutning: Snabbklämma

– Spänning: 250 V

– Ström: 16 A

– Skyddsklass: IP20

– Färg: Vit, RAL 9010

 

Till katalog: