Nu finns även Reko med PIR-sensor. Reko med PIR-sensor har bibehållen kapslingsklass IP44. PIR-sensorn har ställbar efterlystid 5 sek- 8 minuter och detekteringsområdet är ställbart i två lägen med olika känslighet. Armaturen kan slava upp till 5 armaturer eller potentialfri brytkontakt. Den totala effekten bör inte överstiga 150W. Rekommenderad montagehöjd tak 2,2-4 m, vägg 1,8-2,5 m.

Se alla Reko med PIR-sensor här»
Se alla varianter av Reko här»

Reko är en allmänljusarmatur IP44 från Cardi. En armatur där vi strävat efter att minimera vår miljöpåverkan från produktion till produktlivscykelns slut utan att tumma på ljuskvaliteten. Reko är till >98% återvinningsbar. Reko är dessutom mycket energieffektiv med upp till 166 lm/W och har en livslängd på L80 100 000h.

Tillverkning
Reko är producerad med minimal miljöpåverkan, med val av återvunnet material från Sverige och Europa.

  • Tillverkning i Sverige
  • Akrylkupan är gjord av 100% återvunnen plast (restmaterial vid tillverkning).
  • Gavlarna är tillverkade i biobaserad plast (tallolja).
  • Stommen är i återvunnen aluminium (pantburkar och gamla bilar). Vikten blir låg, detta medför bland annat reduktioner av CO2-halter vid transporter.

Förpackning
Förpackning av 78% återvunnet material, resterande är nytt material, det ger den minsta CO² påverkan och förpackningen är 100% återvinningsbar. Vi har minimerat materialförbrukningen på emballaget.

Hållbar utveckling
Efter avslutad livslängd är Reko >98% återvinningsbar!

Prestanda och kvalitet
Reko är dessutom mycket energieffektiv med upp till 166lm/W och har en livslängd på L80 100 000h. Linjeprismatisk kupa i akryl med diffuserande långsidor för bra ljusbild och släpljus i tak samt begränsad insyn, detta ger armaturen har hög ljuskomfort och bästa ljuskvalitet. En ljusdiffuserande opalfilm finns om tillbehör.

Enkel installation
Reko finns med eller utan överkoppling (ÖK). Monteras dikt tak på vägg eller konsol, förberedd att montera direkt över armaturdosa (gäller ej ÖK varianter). IP44 även vid väggmontage. Kabelgenomföringen är mycket mjuk och smidig (trots att de inte innehåller farliga mjukgörare) och armaturens låga vikt underlättar också vid installation.