Lares 4.0 är ett modernt och flexibelt larmsystem från Ksenia Security. Larmsystem lares 4.0 är ett säkerhetssystem för villan, företaget och industrin som erbjuder mer än bara säkerhet. Med appen lares 4.0 kan användaren styra och se vad som händer i anläggningen. Alltifrån att styra systemet till att öppna dörrar och se bilder ifrån övervakningskameror.

Via lares 4.0 kan fastighetsautomation så som belysning, kyla/ värme styras och övervakas. Med hjälp av Ksenia ́s molntjänst Secure Web krävs ingen mjukvara för att programmera, man använder antingen en app eller en webbläsare. Via en app kan systemet enkelt styras och övervakas med en surfplatta eller smartphone.

Systemet finns i fyra storlekar (16, 40, 140 och 644 in/utgångar) och med eller utan radiomottagare. Systemet är godkänt i larmklass 3 och R.

Nyhet – dörrcentral Intro.

Med nya dörrcentral Intro kan man styra och hantera upptill 30 dörrmiljöer i ett larmsystem lares 4.0.

Med en dörrcentral kan man styra både dag- och nattlås (12 och 24 VDC) i en dörr.

Till varje dörrcentral Intro kan man ansluta två läsare, magnetkontakt för kontroll att dörren är öppen eller stängd och en kolvlägesbrytare för kontroll av att dörren är upplåst eller låst.

Det finns ett flertal ingångar för IR-detektorer, öppnaknappar samt utgångar för varning och styrningar. Dörrcentral Intro finns både i metallkapsling och kapsling för montage på DIN-skena.

Länk till produkter i webkatalog

Ny detektorserie  – Unum X.

Unum-X är en ny detektorserie från Ksenia Security. Serien består av trådbundna, trådlösa och bussdetektorer. Detektorer med reläutgång är nu godkända i larmklass 2 och kan anslutas till alla typer av centralapparater.

Alla detektorer har flexibel räckvidd: Enkel anpassning med 180° rotation av Fresnel-linsen ger optimal räckvidd, vare sig du behöver 12 meter/85° eller 18 meter/5°. Unum-X står som garant för pålitlig säkerhet utan några irriterande falsklarm.

Detektorer Unum-X i bussutförande och i trådlöst utförande är avsedda för att anslutas till centralapparat Lares 4.0. Fördelen med dessa är att känslighet och inställningar kan ske direkt i centralapparaten, även på distans vilket underlättar service. Unum-X serien har snabbt blivit en populär detektor av slutanvändare och installatörer tack vare sin stilrena och moderna design samt generösa utrymme för anslutningar i detektorn.

Länk till produkter i webkatalog