Reko är en allmänljusarmatur IP44 från Cardi. En armatur där vi strävat efter att minimera vår miljöpåverkan från produktion till produktlivscykelns slut utan att tumma på ljuskvaliteten. Reko är till >98% återvinningsbar. Reko är dessutom mycket energieffektiv med upp till 166 lm/W och har en livslängd på L80 100 000h.

Reko-familjen har utvecklats ytterligare med målet att erbjuda en IP44 armatur med så lite miljöpåverkan som möjligt från tillverkning till produktlivscykelns slut, inklusive förpackning.

Nu breddar vi sortimentet av Reko XL (1200 mm), nu finns versioner med;

  • Överkoppling (ÖK), kabelinföring och insticksplint i vardera gaveln
  • Högre ljusflöde (HO) ca 7000lm, mycket prisvärt alternativt till bl.a. IP44:or som är 1500 mm
  • Flera olika typer av sensorer, Bluetooth (BT), Tänd/släck, PIR-sensor  alt. multisensor
  • DALI/SWD

Reko med Bluetooth funktion (BT)
Armaturerna kan styra varandra trådlöst i olika scenario och skapa Mesh-nätverk eller användas som en master armatur, sensorn ger 30mA och kan via Dali-buss styra andra armaturer (max 15 st) med Dali. Max 200st sensorer går att ha i samma Mesh-nätverk. Sensorn styr armaturen eller de armaturer som är ihopkopplade och programmeras via bluetooth med en App och klarar att detektera upp till 6 m montagehöjd. Adress till app: https://apps.apple.com/se/app/koolmesh/id1483721878 alt. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.koolmesh.sig

Tillverkning
Reko är producerad med minimal miljöpåverkan, med val av återvunnet material från Sverige och Europa.

  • Tillverkning i Sverige
  • Akrylkupan är gjord av 100% återvunnen plast (restmaterial vid tillverkning).
  • Gavlarna är tillverkade i biobaserad plast (tallolja).
  • Stommen är i återvunnen aluminium (pantburkar och gamla bilar). Vikten blir låg, detta medför bland annat reduktioner av CO2-halter vid transporter.

Förpackning
Förpackning av 78% återvunnet material, resterande är nytt material, det ger den minsta CO² påverkan och förpackningen är 100% återvinningsbar. Vi har minimerat materialförbrukningen på emballaget.

Hållbar utveckling
Efter avslutad livslängd är Reko >98% återvinningsbar!

Prestanda och kvalitet
Reko är dessutom mycket energieffektiv med upp till 166lm/W och har en livslängd på L80 100 000h. Linjeprismatisk kupa i akryl med diffuserande långsidor för bra ljusbild och släpljus i tak samt begränsad insyn, detta ger armaturen har hög ljuskomfort och bästa ljuskvalitet. En ljusdiffuserande opalfilm finns om tillbehör.

Enkel installation
Reko finns med eller utan överkoppling (ÖK). Monteras dikt tak på vägg eller konsol, förberedd att montera direkt över armaturdosa (gäller ej ÖK varianter). IP44 även vid väggmontage. Kabelgenomföringen är mycket mjuk och smidig (trots att de inte innehåller farliga mjukgörare) och armaturens låga vikt underlättar också vid installation.

Se alla varianter av Reko här»