Välj en sida

ABB har förbättrat sitt sortiment av digitala och analoga kopplingsur och har lanserat en intuitiv applikation för att ge större kontroll över energianvändningen i bostäder, flerbostadshus och kommersiella byggnader.

De nya digitala och analoga kopplingsuren gör det möjligt att kontrollera belysning, uppvärmning, ventilation och bevattning med dagliga, vecko- eller årliga scheman, så att energi kan slås på och av enligt öppettider, soluppgångar och solnedgångar, helgdagar eller semesterdatum.

”ABB söker alltid efter sätt att leverera pålitlig energi till våra kunder. I tider med ökad energiförbrukning och brist på resurser har energihantering blivit centralt i våra liv. Genom att ge större flexibilitet och kontroll med digitala och analoga kopplingsur ger vi människor verktygen att endast använda energi när och där det behövs, så att värmen automatiskt stängs av och lamporna slocknar när arbetsdagen är slut”, förklarar Piero-Giorgio Schiannini, Global Product Group Manager Energy Distribution.

Möjligheten att styra en enda eller grupper av laster gör ABB:s serie digitala kopplingsur perfekta för användning i kommersiella byggnader. Beroende på applikation och automatiseringsnivå som används i den totala lösningen kan en energibesparing på upp till 50 procent uppnås.

Parallellt med förnyelsen av sortimentet har ABB lanserat en intuitiv applikation för iOS- och Android-smartphones för att minska idrifttagningstiden för digitala kopplingsur med upp till 80 procent. Den nya appen ger användare större kontroll över smart funktionalitet för att minska onödig användning av energi och effektivt hantera energianvändning i hem och kommersiella byggnader.

Appen är Bluetooth-aktiverad och är utformad för enkel konfiguration och visualisering av ABB:s digitala kopplingsur. Nya program kan enkelt skapas och överföras från en enhet till en annan. Användare kan också ändra nyckelinställningar, såsom datum, tid och plats och aktivera slumpmässiga- och cykelfunktioner. De kan visa parametrar och manuellt styra reläutgångar via LCD-skärmen och ett inbyggt internt batteri håller verksamheten igång även vid strömavbrott.

Det uppdaterade erbjudandet av kopplingsur och appen är idealiska för flera applikationer, från att automatiskt aktivera ett bevattningssystem i en offentlig park, till stängning och öppning av fönsterluckor vid definierade tider på dagen. Tack vare en kanalförlängning som gör att den årliga tidsomkopplaren kan styra upp till åtta reläer kan användare också kontrollera belysningssystem i flera rum från sin handhållna enhet.

Köp dem här