BERNSTEIN presenterar gränslägesbrytarna IN73 och MN78 som passar perfekt när du har behov av lägre strömmar och fler kontakter i utsatta miljöer.

Gränslägesbrytarna IN73 och MN78 från BERNSTEIN AG är svaret på det ökade kravet från marknaden att även kunna växla låga strömmar. Gränslägesbrytarens roll har förändrats helt under de senaste decennierna. I mitten av 1900-talet var gränslägena tvungna att klara strömmar upp till 16 A, medan det idag ofta bara är några få mA. IN73 och MN78 har utvecklats speciellt för detta krav.

IN73 är en hybrid tack vare en genomtänkt kombination av metall- och plastkomponenter. Alla mekaniskt belastade delar och gränslägets montering är nästan helt i metall och den mekaniska livslängden på upp till 30 miljoner kopplingscykler kan enkelt garanteras. Det nedre området av huset är tillverkat av glasfiberarmerad plast, vilket också gör IN73 kostnadseffektiv.

MN78 är en variant av IN73 men helt och hållet i metall. Den utför sin uppgift på ett tillförlitligt sätt även i mer krävande miljöer, utomhus eller under högre mekanisk belastning.

Tack vare kapslingsklassen, IP66 och IP67, är båda brytarna bra skyddade mot att vatten och smuts ska tränga in. Alla gränslägesbrytare i den nya serien IN73 och MN78 har tvångsbrytande NC-kontakter enligt IEC 60947-5-1.

Klassiska användningsområden för gränslägesbrytare är till exempel:

  • Övervakning av dörrar eller huvar
  • Positionsdetektering av rörliga maskindelar
  • Ändlägesstyrning
  • Positionsdetektering på rullportar
  • Övervakning av skjutdörrar
  • Positionsdetektering i hissteknik

Beställ produkterna här